Край: Николай Михайлов подписа с Верона

снимка: Булфото

Българският национален вратар Николай Михайлов вече официално е футболист на новака в Серия А Верона, след като днес премина медицинските прегледи и подписа договор за 2+2 години.

 

Тази сутрин дългогодишният страж на Твенте е отишъл в базата на италианския клуб, където в продължение на почти цял работен ден (7-8 часа) са му направени всички необходими медицински изследвания.

 

Така желанието на Ники Михайлов да заиграе в по-силно първенство от холандското вече е факт и през новия сезон той ще се подвизава в Калчото. Вратарят ще носи фланелка с номер 31 в отбора от града на Ромео и Жулиета.

 

Българският национал ще се присъедини към новите си съотборници на лагера им в Австрия още в сряда.

 

Михайлов каза, че е много изморен след дългия ден, но в същото време и много щастлив и се радва, че ще играе в толкова силно първенство като италианското. Юношата на Левски призна, че малко е изостанал с подготовката, но се надява да дебютира още в първия мач на Верона в Серия А срещу Милан.

 

Родният страж бе категоричен, че това е крачка напред в кариерата му и ще направи всичко възможно той и новият му отбор му да се представят добре.

 

Николай Михайлов стана вторият българин, обличал фланелката на Верона, след като през миналия сезон там игра Валери Божинов - под наем от Спортинг (Лисабон).

 

В същото време Михайлов може да стане съотборник с друг български национал - защитникът на Партизан (Белград) Иван Иванов, с когото Верона също преговаря.