Корема: Никой не се интересува от здравето на спортистите

снимка: Булфото

Днес Ваня Стамболова получи наградата си за Спортист номер 1 на месец юли и заедно с треньора ѝ Георги Димитров дадоха пресконференция, на която говориха за завръщането на атлетиката на пистата след тежкото падане на Игрите в Лондон 2012 и целите за предстоящото Световно първенство в Москва (10 - 18 август).

 

В типичния си безкомпромисен стил Георги Димитров за пореден път нападна отговорните институции, заявявайки, че проблем не са самите травми, а възстановяването и лечението на контузиите.

 

"Просто един състезател не може да се лекува нормално. Федерацията, Министерството и БОК не ги интересува здравето на спортистите. Те нямат дори здравни осигуровки", каза треньорът.

 

За шампионата на планетата Ваня ще пътува без треньора си. Специалистът с колоритния прякор Корема се отказа да пътува до Москва, защото иска мястото му да заеме треньорът на Митко Ценов - Йоло Николов.

 

"Смятам, че това е морално правилното решение. Друг проблем е, че с отбора няма да има масажист", каза още Димитров.

 

"Това, че Димитров няма да пътува като мой старши треньор няма как да не ми повлияе. Без него ще ми бъде доста трудно, но това е и един вид проверка за моята издръжливост", коментира Ваня Стамболова.