Ботев отказва сериозни оферти за Тодор Неделев

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Новата звезда на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев продължава с великолепното си представяне от началото на сезона.

 

Младият талант има 7 мача и 6 гола в А група и Лига Европа за първите двубои от новия сезон. Неделев бе звездата на „канарчетата" в дербито с Левски и отбеляза и двата гола за обрата срещу „сините".

 

Добрите изяви на един от най-големите таланти в България привлякоха погледите на чуждите скаутски организации.

 

Младокът е в полезрението на няколко турски клуба, както и на швейцарския шампион Базел. Спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич също похвали таланта и призна, че би взел Неделев в състава си.

 

За момента обаче се говори, че най-голям интерес към младата звезда има руския Ростов. Те дори са предложили близо 3 милиона евро за правата на Тодор Неделев, но ръководството на Ботев е отказало примамливата оферта.

 

Скаутът на Ростов изгледа няколко мача на Ботев и това е достатъчно за отбора да предложи такива пари за българския талант.


От Щутгарт също останаха впечатлени от играта на Неделев. Швабите може да изчакат срещата реванш с „канарчетата" преди да предприемат стъпки по трансфер на Тодор Неделев.

 

Самият Неделев сподели преди време, че би използвал примера на другата млада надежда на България Георги Миланов. Неделев смята да заобиколи ЦСКА и Левски защото в момента „канарчетата" са много по-напред от двата гранда като колектив и организация в клуба.

 

Sporta.bg припомня, че Георги Миланов премина в руския гранд ЦСКА (Москва) след като играеше в Литекс.

 

Тодор Неделев вече влезна в сърцата на феновете с головете си срещу Локо (Пд) и Левски

 

Ботев (Пд) смята да разчита на таланта на Тодор Неделев, защото ръководството на клуба е подготвило много амбициозен проект, който започва да показва своите плодове макар и в много ранен етап.

 

Собственикът на клуба се ангажира с клубната база и стадиона, което само ще накара още много таланти като Тодор Неделев да се появят в града под тепетата.


Ботев показва на футболен език как се гради отбор, който има дългосрочни цели и задължителен престой в европейските клубни турнири.

 

На този етап таланти като Тодор Неделев са задължителни за „канарчетата". Още повече, че 20-годишният талант вече попадна в полезрението на Любослав Пенев и се очаква скоро да направи своя дебют с националната фланелка.