Стилиян Петров "рухнал в сълзи", когато разбрал, че спира с футбола

снимка: Getty Images

Невероятният Стилиян Петров, който беше принуден да сложи край на кариерата си, разкри пред медиите на Острова, че сбогуването с активната спортна кариера е било по-тежко и от момента, когато е разбрал за левкемията.

 

Стан сложи край на активната футболна кариера в края на изминалия сезон, но ще продължи да е част от екипа на Пол Ламбърт в Астън Вила.

 

"Просто рухнах в сълзи. Ако трябва да бъда честен, да чуя това бе еднакво тежко, а дори и по-тежко от момента, когато ми казаха, че имам левкемия", сподели Стенли относно края на активната си футболна кариера.

 

"Преди да започна лечението, не знаех колко точно ще ми трябва да се възстановя. Надявах се, че ще са няколко месеца и после ще мога да играя.

 

На всеки няколко месеца имах много тежки химиотерапии и продъжавах да казвам на съпругата си, че ще се върна в игра някой ден, но тя никога не ми отговаряше - не ме подкрепяше в това. Знаеше други неща, но не искаше да ми казва новините, които не желаех да чуя.

 

Същото бе и с лекаря ми професор Дейвид Линч, когато му казвах и на него подобни неща. След пет месеца наистина се сблъсках с него и поисках отговор. Той ми каза, че трябва да се примиря с отказването си от футбола.

 

Бил съм във футбола през цял живот и след всички неща, които съм постигнал, беше трудно да го приема. Все още ми е трудно, не мога да лъжа", коментира Стенли и се насочи към новата част от живота си.

 

"Това е страхотно предизвикателство! Да се опиташ да направиш младите професионалисти готови за първия тим. Също така е привилегия все още да съм в този велик футболен клуб. Благодаря на Пол Ламбърт за невероятната възможност", каза още Петров.