Левски в шах: Сале Янкович отказа на "сините"

Бившият наставник на Цървен Звезда и младежкият национален отбор на СЪрбия Александър Янкович няма да е новият треньор на Левски.

 

Специалистът, който се спрягаше за най-вероятен наследник на Николай Митов на "Герена" след отказа на Станимир Стоилов е отказал предложението на "сините", съобщава сръбският спортен портал mozzartsport.com.

 

Според интернет изданието, което припомня, че този сезон Левски става на 100 години, Наско Сираков е предложил на Янкович близо два пъти по-висока заплата от тази, която е получавал в Цървена звезда. Той обаче не иска да напуска белградския клуб, където е треньор в школата.

 

Истина е че, разговарях с ръководството на Левски, но не искам да разкривам детайли. Много уважавам Левски, хората с които съм работил там и българския футбол, където изкарах добър период", заявява Слае Янкович пред mozzartsport.com, като допълва, че не мисли за друго развитие на кариерата му, освен в Звезда.

 

Sporta.bg припомня, че Янкович работи в Левски като помощник на Слаболюб Мусилн през сезон 2002/2003.

 

Така Наско Сираков ще трябва да търси нов вариант за треньор на тима, а дотогава той ще бъде воден от Елин Топузаков и Мариян Христов.

 

Днес спортно-техническият директор на "сините" заяви, че се надява до утре следобед името на новия наставник да е ясно.