Мъри Стоилов отказа на Левски, новият треньор ясен до 48 часа

снимка: Sporta.bg/ Радила Радилова

Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков обяви чрез страницата си във Фейсбук, че новият треньор на отбора няма да е Мъри Стоилов, след като най-успешният треньор в историята на клуба е отказал да поеме тима.

 

Както е известно, Николай Митов вече не е наставник на 26-кратните шампиони след срама, който отнесоха "сините" в Лига Европа, отпадайки в първия квалификационен кръг, и то срещу казахстанския анонимник Иртиш (Павлодар).

 

При завръщането от Казахстан Наско Сираков беше категоричен, че иска Станимир Стоилов да поеме Левски, но нито клуба му Ботев (Пд), нито той искат той да напуска Пловдив. Въпреки това Сираков вярва, че до два дни ще е ясен наследникът на Митов.

 

"Искам да уведомя всички Левскари, че Станимир Стоилов отказа да работи за ЛЕВСКИ. Приятели, спете спокойно! Вече водим разговори с много сериозни имена. До 48 часа, Левски ще има треньорът, който заслужава. Гарантирам!", написа на страницата си директорът.

 

За основен претендент за треньорския пост е бившият помощник на Славолюб Муслин - Сале Янкович. Люпко Петрович и Георги Василев са другите фаворити за наставник на "сините".