Митов пред феновете: Аз съм виновен за всичко

снимка: Булфото

Вече бившият наставник на Левски Николай Митов се обяви за виновник за поражението с Иртиш с 0:2 в Казахстан и срамното отпадане на Левски от Лига Европа.

 

Днес малко преди 12:40 часа тимът на "сините" кацна на летище София след фиаското в Павлодар, а феновете опитаха да потърсят обяснение за провала.

 

Клубния автобус обаче прибра футболисти и треньори директно от пистата на аерогарата, а пред журналистиНаско Сираков обяви, че започват преговори със Станимир Стоилов.

 

Все пак Митов излезе пред феновете на "Герена" и разговаря с тях. Той пристигна на стадиона със сълзи на очите.

 

"Виновният съм аз. Аз съм виновен за всичко, което стана", изрече бе Митов пред гневните фенове.

 

„Къде са тези, защо се крият. Ти не си виновен, че отпаднахме миналата година от Сараево", отвърнаха привържениците.

 

"Никой не се е скрил, просто автобуса го няма", контрира младият специалист.

 

Футболистите по всяка вероятност са били закарани направо в Банкя.

 

Впоследтвие Митов застана и пред медиите.

 

"Поемам отговорността и така трябва да бъде. Аз съм треньор, аз съм виновен. Никой не се е скрил, автобуса ги чакаше. Говорих с феновете, голямо разочарование. Това е моя лична трагедия, престъпление направо. Не мисля, че има футболисти, които не играят. Не мога да каже къде сбъркахме.

 

Не съжалявам за промените, които направих след първия мач. Футболистите се чувстват виновни, но аз поемам отговорността. Знам че Левски ще стане шампион. Дай Боже по-бързо да излезе от този кошмар. Първите 15 минути в Павлодар и грешките решиха мача. Знам къде съм сбъркал, но пак щях да играя с този състав. Направих си изводите за себе си, животът продъжалва."

 

"Благодарен съм на ръководството, че ми даде този шанс. Тодор Батков е уникален човек. Кой да поеме вината освен мен? Треньорът поема вината. Исках защитник, но да е класен. Този отбор и без защита трябваше да го бием.

 

По-страшното е, че 180 минути не вкарваме гол на такъв слаб отбор. Като не вкарваш... Вутов ако го пусна титуляр, няма да играе така, както може. Вутов е много силен футболист, но още е крехък. Ако го пусна в началото, ще го убия по този начин. Той ще намери място в отбора. Боли ме заради феновете, убихме ги за месец и половина. Преживяха големи разочарования", каза Митов.

 

Нисичкият специалист получи и "Златен скункс" от предаването "Господари на ефира".