ЦСКА ще има нови собственици, ясен е и новият треньор

снимка: Булфото

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов внесе така желаната яснота около течащите преговори за сменянето на собствеността на 31-кратните шампиони.

 

Томов разкри, че сделката между групата бизнесмени „Червени шампиони" и сегашните собственици „Титан" е почти финализирана.

 

„На 90% ЦСКА ще има нови собственици в лицето на „Червени шампиони", разкри Александър Томов в предаването „Пред банята" по TV7.

 

Той също така посочи, че новият старши треньор на „армейците" ще бъде добре познато име и любимец на феновете - Стойчо Младенов.

 

Екзекутора на Ливърпул, който беше уволнен от "Титан" заради неясни доводи, ще изведе каквото е останало от отбора на ЦСКА на първа тренировка още утре.

 

Sporta.bg припомня, че фенове на ЦСКА организираха протест пред офиса на „Титан" със символичен час 19:48, въпреки че в този момент Димитър Борисов и Иво Иванов не бяха в сградата на бул. „България" №111.

 

По последни официални информации "Титан" е приел предложението за сделка на "Червени шампиони", но е поставил едно условие пред групата бизнесмени.


„Стигна се до някакво споразумение с „Титан" и оттук нататък трябва да си разпределим с тях дълговете на ЦСКА, за да решим проблемите, сред които са и въпросните 10 милиона", заяви Томов.

 

„Взехме нещата в свои ръце. В групата са бивши спортисти, бизнесмени и т.н. Бяхме много засегнати, след като се разбра, че ЦСКА няма да участва в евротурнирите. Клубът ще продължи да съществува.

 

Не искам да изпреварвам събитията, но трябва да кажа, че нещата са решени на 90% и в момента се финализират.

 

Ще има голяма група акционери, а не един-единствен собственик. Съставът не е готов, ще има ново ръководство. Новият треньор е Стойчо Младенов, той е определен. Надявам се до седмица да сме готови със състава.

 

Все пак, говорим за „Червени шампиони", имаме предвид отлични хора, лидери и шампиони. Феновете бяха излъгани и заблудени преди 5 години, сега се надявам да си върна тяхното доверие.

 

Нямам претенции да съм президент, стига ми да ме смятат за идеолог", завърши Томов.