ВИДЕО: Ивет Лалова спечели престижен турнир в ужасни условия

снимка: БТА

Европейската шампионка на 100 метра гладко бягане Ивет Лалова записа престижна победа в спринта от същата дисциплина в турнира от сериите „Класик" във френския град Реймс.

 

Чаровната българка финишира първа с време 11.35 секунди в изключително тежки условия за провеждане на надпревара - силен дъжд и попътен вятър от 0.5 м/сек.

 

Все пак, Ивет успя да се пребори с конкуренцията на американката Лакийша Лоусън, която остана втора с 11.41 секунди, а представителката на Ямайка Кери Ръсел зае трета позиция с 11.45 секунди.

 

„Участвах, за да направя публиката щастлива, иначе е много студен и вали", заяви Лалова веднага след края на спринта на 100 метра.

 

„Условията са лоши в цяла Европа през това лято, непрекъснато е много студено. Надявам се в Москва на Световното първенство да е по-добре", пожела си Ивет.

 

За последно тя се състезаваше като част от българския национален отбор по лека атлетика в Европейското отборно първенство, 1-ва лига, в Дъблин.

 

Там тя извоюва една от 5-те победи за родните представители именно в спринта на 100 метра, но на 200 метра остана на втора позиция заради крамп.

 

В неделя Ивет Лалова ще бъде един от българските представители на турнира от Диамантената лига в Бирмингам, като ще стартира на 100 метра.

 

За Ивет това е трета надпревара от най-престижната серия в света, след като тя участва в Рим и Осло - в норвежката столица Лалова спечели втората победа на 100 метра в кариерата си и в историята на българската лека атлетика, а в Италия остана трета на 200 метра.

 

В сектора за тласкане на гюле пък ще видим многократния шампион на България Георги Иванов, който дебютира в сериите от Диамантената лига със 7-мо място в Рим.