УЕФА може да извади ЦСКА от Европа за период 3 години

снимка: Булфото

Европейската футболна централа (УЕФА) може да даде ЦСКА на дисциплинарната си комисия и да накаже българския клуб с лишаване на право на участие в евротурнирите за период от 1 до 3 години.

 

Това заяви днес президентът на БФС Борислав Михайлов, който даде специална пресконференция относно новата тренировъчна база на националния отбор, която ще бъде изградена в  софийския квартал „Бояна".

 

Боби Михайлов добави, че наистина от УЕФА са препоръчали на БФС да оттегли лиценза на ЦСКА за Европа и по този начин да се даде шанс на друг български отбор да участва в Европа.

 

„Бяхме неприятно изненадани от ЦСКА в деня на жребия. Получихме писмото в 11 часа, че не могат да играят в УЕФА заради финансови причини. Веднага след това изпратих писмо до УЕФА и за 2-3 часа и постигнахме договорка," заяви Боби Михайлов.

 

„Единствения начин да се случат нещата беше с оттегляне на лиценза на ЦСКА и по този начин имаше възможност Ботев (Пд) да пуснат своя лиценз и те получиха 24 часа за картотека на футболистите," каза още Боби.

 

„Това е абсолютен удар по реномето на България. Добре е че спасихме квотата защото имаме трети участник в Лига Европа. Трябва да вдигаме коефициента на страната."

 

„БФС оттегли лицена на ЦСКА за Лига Европа заради финансови причини, но ЦСКА иска да играе във всички турнири на БФС  се казва в писмото. Вие сами виждате колко години се занимаваме с проблемите на ЦСКА. Не е приятно. УЕФА също следи ситуацията. Но ние в момента не знаем какво се случва. Ние нямаме нищо официално от ЦСКА. Имаме си комисия по лицензиране. Към момента ЦСКА има заявено участие във всички турнири на БФС."

 

"Лошото за ЦСКА може да се случи ако УЕФА даде клуба на дисциплинарната комисия, където може да има глоба и период от 1-3 години без Европа, дори и да се класират," завърши Михайлов.