Стойчев вече е треньор на Халкбанк, Казийски и ко подписват до дни

снимка: fivb.org

Един от най-именитите треньори в света Радостин Стойчев вече е назначен като треньор на турския Халкбанк (Анкара), гръмнаха турските медии, а в Италия президентът на Итас Диатек (Трентино) също потвърди неприятната новина за италианския хегемон.

 

Както Sporta.bg ви информира наскоро, в Тренто започва нов проект, като финансите на тима ще бъдат намалени драстично. Това от своя страна принуди звездите на тима Матей Казийски, Османи Хуанторена и Рафаел да си търсят нови отбори.

 

И тримата в момента са в Турция, където водят финални преговори за своите договори с Халбанк, който започва проект, в който целта е ясна - титла в Турция, купа на страната и триумф в Шампионска лига.

 

Именно триото от играчи с треньор Радостин Стойчев е в основата на великолепното представяне на Тренто в последните години, като българският специалист изведе отбора до 3 титли в Италия, 3 трофея в Шампионска лига и 2 Купи на страната.

 

Освен това Тренто стана 4-кратен световен клубен шампион, а именно Казийски и Хуанторена са в отбора от самото начало на амбициозния проект на Мосна.

 

Смята се, че от лидерите на тима единствено Цветан Соколов ще остане, който през миналия сезон натрупа опит в Кунео, където игра и финал в Шампионска лига. Сега надеждите на Трентино са свързани именно с родния национал.