Казийски ще играе в Турция, Стойчев ще го последва

снимка: trentinovolley.it

Капитанът на Итас Диатек Трентино Матей Казийски заедно с други две звезди на Тренто - Османи Хуанторена и Рафаел - напускат италианския клуб, като ще се подвизават в турското първенство.

 

Казийски и компания са подписали 3-годишни договори с Халбанк, за да станат част от амбициозния проект на тима, който ще се бори за три трофея от следващия сезон - Шампионската лига, титлата и Купата на Турция.

 

Очаква се в близките няколко дни старши треньорът Радостин Стойчев също да се присъедини към Халбанк и отново да заработи със своите възпитаници.

 

Трансферът на Казийски, Хуанторена и Рафаел е очакван, защото след края на успешния изминал сезон президентът на Тренто Диего Мосна недвусмислено намекна, че ще намали драстично издръжката си на клуба и съответно амбициите.

 

Така Казийски и компания получиха възможност да потърсят ново предизвикателство и преминаването в турски клуб изглежда логично, при положение, че първенството на южната ни съседка и руското са двете най-добре платени.

 

Халбанк загуби финала за титлата на Турция от Аркаш миналата година, но сега с качествените си попълнения е амбициран да търси требъл през следващата кампания.

 

Казийски спечели всичко, което можеше да се спечели с Тренто, и то по няколко пъти, под ръководството на Радостин Стойчев.

 

Матей стана трикратен шампион на Италия, като освен това участва в още три финала на Серия А1.

 

Също така той изведе Тренто до 3 Купи на Италия, 1 Суперкупа и 3 титли от Шампионската лига. В Световното клубно първенство миналата година тимът постави рекорд, спечелвайки 4-та поредна титла.