ВИДЕО: Гришо научи, че тенисът може да бъде и много болезнен

снимка: youtube.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си първия си турнир на трева за сезона в Куинс (Лондон), след като бе надигран от бившия номер 1 в света Лейтън Хюит с 6:4, 6:3.

 

Двубоят бе изпълнен със страхотни изпълнения и от двамата тенисисти, но освен с тенис от най-високо ниво, Гришо, освен с неприятната загуба, ще запомни мача и с един доста болезнен инцидент.

 

Ситуацията се разигра при сервис за българина във втория сет. При първия опит на Григор - бе даден втори сервис и Хюит върна топката към съперника си, за да изпълнява отново. В това време Димитров спокойно я наблюдаваше и сигурен, че ще я хване с ръка, дори не подложи ракетата, за да омекоти евентуален удар.

 

Наистина топката не се движеше бързо, а Гришо бе толкова уверен, че ще я хване, че остана изключително учуден, когато вместо в ръката му, тя се озова в слабините му, причинявайки му болка, която го извади от равновесие и го накара да клекне.

 

22-годишният хасковлия обаче се изправи бързо и макар да си личеше, че все още леко стиска зъби, се усмихваше. Лейтън Хюит, главният съдия, коментаторите на мача и зрителите по трибуните също приеха всичко с чувство за хумор:

 

 

Видео с най-интересните моменти от мача между Димитров и Хюит:

 

 

Видео с пълен запис от срещата: