Стойчев, Казийски и Хуанторена поемат към Турция?

снимка: trentinovolley.it

Бившият селекционер на националния отбор на България Радостин Стойчев е на крачка от това да вземе поста старши-треньор на турския Халкбанк (Анкара), след като Итас Диатек Трентино реши да намали драстично бюджета си за следващия сезон, информира volleyball.it.

 

От края на сезона в Серия А1 талантливият треньор е без договор, като е свободен да преговаря с всеки отбор, като турският гранд бързо се е ориентирал и свързал с най-успешния треньор в света през последните години.

 

Очаква се в близките дни бъдещето на Стойчев да стане ясно и той да подпише с Халкбанк, но по последна информация част от звездите на Итас Диатек (Трентино) могат да последват своя треньор в столицата на Турция.

 

Това са Матей Казийски и Османи Хуанторена, които са в основата на отличните изяви на Тренто през последните години, в които отборът завоюва всеки един ценен трофей в Италия, Европа и света.

 

Причината и тримата да умуват върху офертата на турския тим е финансовата криза, която налегна клуба. Диего Мосна свали значително бюджета за следващия сезон, като беше категоричен, че е дошъл краят на големите пари в италианския колос. Тогава се очакваше Казийски и Стойчев да останат, но в момента и двамата се колебаят, според италианските медии.