Първа шокираща изненада! Анонимник изхвърли действащия шампион Тръмп

галерия:

снимка: Moniqe Limbos

Никому известният Дейвид Гилбърт направи изненадата на турнира, а може би и една от тези за сезона, като едва в третия кръг направи и немислимото, отстранявайки фаворита и победител в миналогодишното PTC Victoria Bulgaria Open Джъд Тръмп.

 

На маса №3 от към трибуна "А" никой не очакваше подобно развитие на срещата, след като Тръмп показа страховита форма през миналата година, а освен това стартира силно кампанията си в София.

 

Дейвид Гилбърт обаче показа изключително силна игра, като докара срещата до 2:2, а след това беше абсолютен господар на масата до самия край на срещата.

 

След няколко грешни удара на Тръмп той взе инициативата и записа брейк от 70 точки, с който поведе с 3:2 в срещата от третия кръг.

 

В решителната за бъдещето на Асото в турнира партия той продължи с безхаберното си поведение и направи ужасяващи грешки.

 

От своя страна Дейвид Гилбърт построи великолепен брейк, който може да влезе в учебниците.

 

Той реализира фреймбол, а след това и черна към нея за брейк от 73 точки. Пропусна червена за долния ляв джоб, като всички очакваха Тръмп да се бори за мястото в турнира, който спечели през ноември 2012, но прецени, че няма шанс да направи необходимите снукъри и Гилбърт се поздрави с победата.

 

 

Така, след Греъм Дот и Стив Дейвис, сега и друг любимец на феновете си тръгва от турнира.

 

Джъд Тръмп не можа да се класира за неделя, оставяйки разочаровани част от феновете, които се надяваха да го видят на финалния ден, когато зала "Универсиада" ще бъде пълна.