Рони О'Съливан пред Sporta.bg: Имам прекрасни спомени от България!

снимка: Guliver/Getty Images

Ето че и най-песимистично настроените фенове в снукъра могат да си отдъхнат - живата легенда Рони О'Съливан кацна в България с полет от Лондон точно в 13:38 часа, като екипът на Sporta.bg взе ексклузивно интервю на иконата, докосвайки се до най-емблематичната фигура в момента в джентълменския спорт. 


Както е известно Ракетата е тук благодарение на Олег Велинов, като ще вземе участие довечера в "Шоуто на Слави". а утре той ще изиграе първия си официален мач на българска земя с начален час 12:30, като никой не трябва да изпуска дебюта за сезона на О'Съливан.


Английският майстор на щеката беше в отлично настроение днес, като пристигна по тениска и дънки в хотела, придружаван от Олег Велинов.

 

Sporta.bg, като официален медиен партньор на PTC VICTORIA BULGARIA OPEN, успя да интервюира Ракетата специално за своите читатели.

 

Здравейте, г-н О'Съливан. Добре дошъл в България! Как беше полетът?

 

Беше много добре, Благодаря.

 

Защо избрахте PTC България за първия си турнир за новия сезон?

 

Причината е Олег Велинов - той е много добър и имаме отлични взаимоотношения. Идвал съм тук и преди и винаги се наслаждавам на подобен вид турнири с такъв формат - хубаво е да играеш снукър през уикенда.

 

Успяхте ли да си починете след Световното първенство в Шефилд?

 

Да, да, успях да си почина, освен това една година не играх снукър, така че съм отпочинал - все пак съм "почасов" играч (смее се).

 

Тук сте за втори път. Какво си спомняте от България преди две години?

 

Хората тук са страхотни. Много добри, много културни и наистина обичат снукъра. Публиката е прекрасна и имам отлични спомени от първото си посещение тук.

 

Каква е разликата между демонстративен мач, какъвто имахте преди две години, и сега, когато ще сте част от ранкинг събитие?

 

Разликата е огромна - като денят и нощта. Напълно са различни, защото в демонстративния мач играеш основно, за да забавляваш публиката, докато в официален двубой също играеш, за да носиш наслада на феновете, но също така за да спечелиш. По време на турнир играеш много по-професионално и съсредоточено.


Тук сте до понеделник. Мислите ли да посетите някое друго място освен хотела и залата?

 

Да, до понеделник съм тук и наистина се надявам да успея да разгледам София. Надявам се да имам време, но ще играя снукър и не знам дали ще имам тази възможност. Въпреки това може някой път да дойда в България на почивка и да разгледам спокойно.


Какво мислите за българската култура, хората и най-вече жените?

 

Хората са прекрасни тук, а жените са много красиви и прекрасни.

 

 

Иво Вецев, Sporta.bg