Мач между Кобрата и Фюри няма да има, британецът с други планове

галерия:

снимка: Булфото

Българският исполин Кубрат Пулев няма да излезе на един и същи ринг срещу спрягания за негов следващ съперник Тайсън Фюри, научи Sporta.bg

 

Причината е, че британският боксьор ще се превърне в поредния бягащ от Кобрата професионалист. Припомняме, че преди да се заговори за евентуален мач между Фюри и Пулев българинът трябваше да срещне Томаш Адамек, но полякът се уплаши и би отбой.

 

Наши източници разкриха, че на 8-ми юни Фюри ще направи важно изявление на специална пресконференция и ще обяви името на следващия си съперник на ринга. Това обаче няма да бъде Пулев, а именно Томаш Адамек.

 

От мениджърската агенция на Кобрата - Зауерланд - отложиха крайния срок на преговорите с представителите на Фюри. По последна информация Зауерланд трябваше да обяви сключената сделка на 1-ви юни, но това няма да се случи с 99% сигурност.

 

Точно поради това преди дни Зауерланд обявиха, че Пулев ще стане официален претендент за титлите на Владимир Кличко, ако Фюри се откаже от сблъсъка. След 8-ми юни това ще стане факт и Кобрата ще може да предизвика супершампиона от Украйна.

 

Фюри неведнъж е казвал, че за него „Пулев е никой" и именно заради това мач с него няма да му донесе сериозни финансови постъпления, дори двамата да се боксират във Великобритания.

 

Далеч по-изгодно за Фюри ще бъде да се изправи срещу Адамек, който бе изтъкнал същите мотиви преди месеци, когато се отказа на свой ред да се бие с Кобрата. И Фюри, и Адамек се мислят за звезди в тежката категория и не считат, че ще поемат крачка назад в развитието си с един такъв мач.

 

 

Желанието на Фюри винаги е било да се бие с Владимир Кличко и най-прекият път към двубой със супершампиона беше мач с Пулев.

 

„Кличко е прекалено зает да преговаря срещата си с Поветкин. После в графика му следва мач с избран от него съперник и чак тогава евентуално ще обърне внимание на претендента. Това може да стане най-рано в края на следващата година", написа Фюри в социалната мрежа Фейсбук.

 

Поради това негово разсъждение той ще се бие с Адамек, за да се подготви за следващата си краткосрочна цел - да излезе на един ринг с Дейвид Хей. Хей също в един момент преговаряше за дуел с Кобрата, но в последно време се покри и не е активен извън ринга, защото има контузия в ръката.

 

 

В крайна сметка Пулев отново е губещ в ситуацията от гледна точка на това, че за пореден път остава без съперник и ще трябва да се съсредоточи само върху тренировките. Той обаче ще стане официален претендент за всичките шампионски пояси на Владимир Кличко, което винаги е било негова цел.

 

Засега единственият сигурен мач на Кобрата остава този, в който ще защитава европейската си титла срещу руснака Денис Бойцов.