Отложиха с няколко дни наддаването за мача на Кобрата с Тайсън Фюри

снимка: БТА

Промоутърите на Кубрат Пулев ("Зауерланд") и Тайсън Фюри ("Хенеси Спортс") отложиха с няколко дни преговорите за претендентския мач между двамата боксьори. Както е известно победителят от този двубой ще спечели правото да се бие със световния шампион Владимир Кличко.

 

Крайният срок за финализиране на сделката бе 28 май, но наддаването за организирането на срещата бе отложено за 1 юни.

 

Иначе самото наддаване за мача между Кобрата и Фюри ще се състои в хотел "Савойен" във Виена на Генералната асамблея на Европейския боксов съюз.

 

Предполага се, че мениджърите на Фюри от "Хенеси Спортс" ще се опитат да пренесат боя в Англия, докато тези на Пулев от "Зауерланд" ще настояват той да бъде или в Германия, или на неутрална за двамата боксьори страна.

 

По план Кобрата трябва да се изправи срещу Тайсън Фюри през лятото, но вече се появиха спекулации, че промоутърът на британеца - Мик Хенеси, преговаря и с други боксьори, като се споменават имената на Дейвид Хей и Томаш Адамек.

 

От "Зауерланд" заявиха, че при отказ на Фюри да се изправи срещу Пулев, то българинът автоматично ще се превърне в претендент на Владимир Кличко.

 

През септември украинецът ще се изправи срещу олимпийския шампион Александър Поветкин в Москва, а след този мач би трябвало да се бие с Кубрат Пулев или Тайсън Фюри, ако разбира се победи предишния си опонент.