Тренто намалява бюджета с 2/3 от следващия сезон

снимка: trentinovolley.it

Президентът на италианския волейболен шампион Тренто Диего Мосна шокира всички фенове на отбора като заяви, че ще намали бюджета с 2/3 от следващия сезон.

 

Пред италианските медии босът бе категоричен, че кризата се отразява на клуба и от досегашните 6 милиона евро на година, ще останат най-много 2 милиона евро.

 

Мосна призна, че може да бъде принуден да се раздели с някои от звездите в отбора начело с Матей Казийски и Османи Хуанторена.

 

„Намаляваме бюджета с от 6 милиона на 2 милиона следващия сезон. Не изключваме възможността да продадем Казийски и Хуанторена. Това означава, че започваме да залагаме на млади играчи. Ще работим заедно с Радостин Стойчев за сработването на нов отбор, който сигурно няма да бъде толкова силен," заяви Диего Мосна.

 

„Имахме най-силният отбор на всички времена. Сега е трудно да направим нещо друго. За 13 години откакто съм начело на клуба имаме 14 трофея, които са от последните 6 години предимно. Това е страхотно постижение," добави президентът на Тренто.

 

Според изданията в Италия кризата във волейбола няма да удари само отбора на Тренто. Говори се, че Мачерата ще се раздели с някои от звездите си. Капитанът на Пиаченца Христо Златанов пък е силно желан от турските грандове. В Русия пък напоследък се наливат много пари и те веднага биха взели звездите на Тренто, както и треньора Радостин Стойчев.

 

Самата информация, че Стойчев почти сигурно остава може би означава, че и Матей Казийски също ще се задържи още в Италия. Връзката между треньора и волейболиста е много силна , а статута на Казийски в Тренто стигна до нивото на легенда.