Шампионът на Victoria Masters почва срещу Кърт Мафлин на PTC-то

Около две седмици ни делят от старта на сезона в световния снукър, а България има честта да е домакин на първото събитие от календара - PTC VICTORIA BULGARIA OPEN, което ще се проведе от 6-9 юни в зала "Универсиада".

 

В първия ден ще се проведат няколко срещи вечерта, които са квалификации за основната схема от 128 души, които ще се впуснат в надпревара за голямата награда и чек за 25 хиляди евро, а самият награден фонд е 125 хиляди (за сравнение - миналата година той беше 70 хиляди).

 

На 6-и юни ще се изиграят 6 квалификационни срещи, в които имаме 5-ма родни представители, които ще се борят да влязат в основната схема на турнира.

 

Българското дерби ще противопостави Данаил Тугов срещу Ивелин Боянов от 19:00 часа. Тугов вече дебютира на PTC, след като миналата година премери сили с Марк Селби, докато Боянов е дебютант на подобен ранг.

 

Лъчезар Гергов, който финишира 10-и в родната ранглиста, се изправя срещи Оливър Браун, който през миналата година записа 26 мача в 13 турнира - 13 победи и 13 загуби, основно на PTC турнири.

 

Лъчезар Русаков (20) и Николай Влашев (11) също изтеглиха английски съперници, като ще се изправят съответно срещу Раян Коустън и Гари Стийл. Иван Кюпов пък ще се изправи срещу Матю Дей, който взе участие в трите събития част от Q School.

 

На 7-и юни пък победителят от Victoria Masters Красимир Камешев ще премери сили с полуфиналиста от Финалите на PTC през миналата година Кърт Мъфлин. Юлиян Петров пък прави своя дебют срещу №49 в света Майк Дън.

 

Станислав Хаджипопов започва с №55 в света Джими Робъртсън, а финалистът от Victoria Masters Никола Кемилев се падна с уелсеца Джейми Джоунс.

 

Още мачове от първия кръг са:

Салим Оти - Матю Селт

Юлиян Себезки - Джо Уолкър

Николай Христов - Лиам Хайфийлд

 

Пълната програма за квалификациите и първите кръгове може да видите тук!