Другите за Бекъм: Шампион, велик играч и истински пример

снимка: Getttyimages

Вчера един от най-емблематичните английски футболисти за последните 20 години, а може би и в цялата история на играта, сложи край на кариерата си. На 38 години Дейвид Бекъм обяви, че е на "върха и иска да се откаже, докато е там". 

 

Бекс е третата емблематична фигура за английския футбол и Манчестър Юнайтед, която обявява края на кариерата си. Преди две седмици това направи Сър Алекс Фъргюсън, а в началото на тази седмица и Пол Скоулс обяви, че ще окачи бутонките след края на сезона. 

 

Както за всеки от тях, така и за Бекъм своите мнения дадоха някои от най-известните имена в световния футбол. Вижте какво казаха звезди от ранга на Зинедин Зидан и Пеле,а и самият Сър Алекс, за магическия изпълнител на пряк свободни удари. 

 

"Дейвид впечатлява с примера си на терена. Никога не спира да тича, винаги играе с уникална увереност, опитва да направи най-трудното и бележи важни голове."  

Сър Алекс Фъргюсън

 

"Той е има качества, много качества; има докосване, което не съм виждал да имат много играчи. И играе много елегантно."

Златан Ибрахимович 

 

"Бекъм е велик шампион. Всички играчи в Милан са доволни, че той игра тук. Показа, че е един от най-добрите в света".

Паоло Малдини 

 

"Той прави футбола лесен и нападателите се възползват от това. Трябва да се отчетат и усилията, които влага във всичко, което прави. Това му помага да доминира в средата на терена по този начин."

Раул

 

"Той е играч, който не просто рита топката перфектно, той е първият играч, който пресира опонента в неговата половина, изключително добре пресиращ футболист. Това видяхме от него, докато играеше в Англия. Бекъм е има успехи във футбола, не в продаването на дрехи."

Алфредо Ди Стефано 

 

"Когато говорим за велики играчи, не е лесно да изберем някой, който е велик на терена, но е и пример извън него. Има много добри английски футболисти, но аз гледам поведението му, гледам и представянето му на игрището. Това е примерът за младите играчи!" 

Пеле