Кобрата за Фюри: Не ме впечатли с нищо

снимка: Булфото

Европейският шампион в тежка категория Кубрат Пулев коментира снощния сблъсък между Тайсън Фюри и Стив Кънингам, който трябваше да излъчи един от следващите му съперници на ринга.


Все още непобеденият Фюри нокаутира далеч по-лекия Кънингам в седмия рунд, което и му осигури двубой с намиращия се под №1 в ранглистата на IBF Пулев. Така двамата би трябвало да се изправят един срещу друг, а победителят да получи правото да се бие със световния шампион Владимир Кличко.

 

Въпреки нокаута срещу Кънингам, Тайсън Фюри показа някои сериозни пробойни в играта си, които бяха забелязани и от Кобрата. Във втория рунд британецът бе близо до нокаут, след като бе пратен в нокдаун от Кънингам, преди все пак да се окопити и да използва умората в 36-годишния американец.

 

"Тайсън Фюри не ме впечатли с нищо", заяви Пулев в ефира на Канал 3. "Определено той е дразнител. За разлика от бокса, в това отношение го бива. Но аз мога да бъда по-арогантен и от него", добави Кобрата.

 

"Стив Кънингам изобщо не е за тежка категория. Фюри го умори с бутане и с голяма сила, но забелязах, че има сериозни пропуски в защитата си. Такива грешки в бокса се наказват", каза още софиянецът.

 

"Ако Тайсън Фюри си държи на думата, тогава ще излезе срещу мен. Нека видим на ринга кой е по-добър. Не мисля, че ще имам финансови претенции за мача. Мога да го бия и на борба. Основното му предимство е, че е малко по-висок от мен, иначе на килограми е колкото мен. Той е 115 килограма, аз съм 117. Мачът засега не е сигурен на 100%. Най-вероятно във вторник ще бъде ясен следващият ми съперник", каза още Пулев.