Кобрата ще защитава Европейската си титла срещу руснака Денис Бойцов

галерия:

снимка: БТА

Звездата на българския и световен бокс Кубрат Пулев ще защитава титлата в тежка категория на Европейския боксов съюз (EBU) срещу руснака Денис Бойцов, информира авторитетният сайт Boxing Scene.

 

Очакваше се Кобрата да се изправи срещу най-добре класираният в ранглистата на ЕBU - Роберт Хелениус, но финландецът се контузи и от промоутъра му „Зауерланд" обявиха, че той няма да се бие в следващите 2 месеца.

 

Така в претендент №1 за шампионския пояс на българина се превръща вторият в подреждането - Денис Бойцов.

 

27-годишният руснак няма загуба в 32 мача на профиринга, но във визитката му липсват срещи със сериозни съперници.

 

Бойцов е носител на интерконтиненталната титла в тежка категория на WBA и европейската на WBO и името му е популярно сред любителите на професионалния бокс.

 

Очаква се 31-годишният българин да защитава Европейската си титла през юни, но в момента Кобрата е изцяло фокусиран върху подготовката си за срещата с победителя от двойката Стив Кънингам - Тайсън Фюри.

 

Както е известно, спечелилият ще се изправи срещу Кубрат Пулев в директен спор за мач със световния шампион в тежка категория - Владимир Кличко - носител на поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

 

Денис Бойцов по време на мача с украинеца Тарас Биденко, завършил с нокаут

 

Кобрата имаше огромно желание да защитава титлата си през юни срещу завърналия се на ринга Дейвид Хей, но британецът се уплаши от българина и по всичко личи, че ще избере да се боксира срещу далеч по-лесен съперник - сириеца с немски паспорт Мануел Чар.

 

„Надяваме се до 2 седмици да потвърдим следващия мач на Пулев," обявиха в социалната мрежа Twitter от „Зауерланд", която е промоутър на Кобрата.