Президентът на Боливия сложи пончо на Лео Меси

снимка: БТА

Президентът на Боливия Ево Моралес е посетил звездата на Аржентина Лионел Меси след снощната световна квалификация между двата отбора, за да го поздрави и да му връчи подаръци.

 

Снощи „гаучосите" стигнаха само до равенство на негостоприемния стадион „Ернандо Силес" в Ла Пас, но запазиха преднината си от 4 точки на върха в южноамериканската група от квалификациите за Световното първенство в Бразилия догодина.

 

Головете в срещата бяха дело на Марсело Морено (25') за домакините и на Евер Банега (43') - за гостите. Попадението на Аржентина дойде след прецизно центриране на Клементе Родригес, след като Меси преодоля двама защитници и го изведе отлично на фланга.

 

След мача президентът на Боливия Ево Моралес, който се слави като голям фен на футбола, е посетил съблекалнята на гостите и е връчил подаръци на мегазвездата на Барселона.

 

Държавният глава е наметнал Меси с типичното за страната пончо, а аржентинският идол е съблякъл фланелката си и му я е връчил в замяна.

 

Моралес е благодарил на аса на Барса за неговото „приятелство и солидарност с Боливия", а по-късно го нарече „велик човек" в кратко обръщение в местната преса.

 

Президентът на Боливия Ево Моралес облича пончо на Меси, след като е получил екипа на звездата

 

25-годишният футболен гений заяви, че за него „е чест да бъде поздравен от президент на страна" и благодари на свой ред за подаръците и засвидетелстваното уважение.

 

Ево Моралес каза в навечерието на двубоя, че иска да отличи аржентинската звезда за „неговите човешки и спортни качества" и обяви, че за него Меси е „най-добрият за всички времена".

 

Според коментарите в южноамериканските медии, решението на държавния глава да посети съблекалнята на Аржентина и да награди 4-кратния носител на „Златната топка", е било разкритикувано от футболистите на Боливия.

 

Поради противоречията, местната преса не е разпространила новината за срещата между двамата след мача.

 

Моралес, който е голям привърженик на футбола, не за пръв награждава голяма звезда. Президентът на Боливия отличи и бразилеца Роналдиньо през 2012, когато той пристигна в страната за двубой от „Копа Либертадорес" с клубния си тим Атлетико (Минейро).

 

Вижте и видео от посещението на държавния глава при Лео Меси след мача: