ВИДЕО: Чехия открадна сценария на Дания, разби Армения след първата част

снимка: БТА

Чехия се възползва от урока, който получи от Дания преди няколко дни при загуба с 0:3 у дома, и тази вечер разби Армения със същия резултат в двубой, който по сценарий беше подобен на този от миналата седмица.

 

Армения имаше преимущество през първата част, като чехите разчитаха на контраатаки, докато защитата действаше много добре под ръководството на Петър Чех, който записа своя мач №100 с националната фланелка.

 

След скучно първа част, гостите се развихриха през второто полувреме и само 2 минути след подновяването на играта голмайсторът на тима Матей Видра се разписа и даде аванс на своите.

 

Армения се хвърли да търси изравнителен гол и на няколко пъти беше близо. Всичко в срещата обаче приключи в 81-та минута, когато Матей Видра вкара второто си попадение в срещата. Домакините рухнаха, което доведе и до гола на Даниел Колар, който фиксира крайното 0:3 в полза на Чехия.

 

За Чех и компания това беше 7-и пореден двубой като гост, в който тима не познава поражението. 3-те точки пък пратиха Чехия на трето място в група B, като отборът изостава на 1 точка от България - 9 срещу 8 точки. Армения е далеч назад с 3.

 

"Лъвовете" обаче още тази вечер могат да излязат отново с 4 точки пред Чехия, ако успее да постигне победа в Копенхаген срещу Дания, която е 4-та с 5 точки.

 


szólj hozzá: Armenia 0-3 Czech Republic HIGHLIGHTS