Кошмар за Барселона - отмениха наказанието на Ибра

Дисциплинарната комисия към УЕФА зарадва изключително много феновете на Пари Сент Жермен, след като днес взе решение да намали наказанието на Златан Ибрахимович заради червения картон, който шведският национал си изкара срещу Валенсия.

 

При победата на столичани срещу Валенсия с 2:1 на "Местая" нападателят получи пресилен червен картон, а след това беше наказан с лишаване от състезателни права в следващите две срещи.

 

Той изпусна реванша срещу Валенсия на "Парк де Пренс" (1:1), а в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига ПСЖ изтегли може би най-тежкия съперник и един от бившите клубове на Златан - Барселона.

 

От френския тим подадоха молба за обжалване на първото решение по казуса с червения картон на Ибра, като тяхната молба беше одобрена от Дисциплинарната комисия и така Златан ще може да играе и в двата мача на своя клуб срещу каталунската машина.

 

Това е възможно най-добрата новина за треньора Карло Анчелоти, който ще може да използва голмайстора на Лига 1 още в мача на "Парк Де Пренс" и няма нужда да прави промени от обичайния си стартов състав.

 

В същото време новината не е особено обнадеждаваща за Барселона, тъй като Тито Виланова няма да може да използва Карлес Пуйол, Адриано и Жорди Алба в защита, което го оставя само с Пике, Алвеш и Масчерано в дефанзивния вал на каталунците.