В Шотландия: Селтик дава 3 милиона паунда за Александър Тонев

снимка: Булфото

Шотландският гранд Селтик проявява сериозен интерес към българския национал Александър Тонев, съобщи местното издание на британския таблоид "Сън".

 

Според изданието скаути на Селтик следят изявите на Тонев през целия сезон, а "детелините" са готови да платят около 3 милиона паунда за трансфер на българския полузащитник.

 

Тонев, който има договор с полския Лех (Познан) до 2015 година, е наблюдаван от съгледвачи на Селтик още от мача с Дания през октомври миналата година, завършил 1:1. Тогава бързоногото крило влезе като резерва и игра в последния половин час от мача.

 

За да си осигури услугите на 23-годишния българин обаче, Селтик ще трябва да се пребори за подписа на Тонев с италианските Лацио и Фиорентина, които също наблюдават изявите му.

 

В петък крилото на Лех (Познан) направи истински фурор, бележейки три гола за разгромния успех с 6:0 над Малта, а на Националния стадион "Васил Левски" в София имаше скаути на Лацио, специално дошли, за да наблюдават Тонев.

 

Тази вечер, на мача с Дания в Копенхаген, се очаква масирано присъствие на мениджъри, които да наблюдават Тонев, Георги Миланов и другите таланти на Любо Пенев.

 

Според различни информации, Александър Тонев е обект на сериозен интерес, като към него са се насочили още германски, холандски и турски клубове.