Брайън Руис: Фулъм не е само Бербатов

снимка: БТА

Съотборникът на Димитър Бербатов във Фулъм Брайън Руис възропта срещу твърденията, че българинът носи отбора на гърба си и заяви, че успехите са дело на колективна работа.

 

Вчера Берба отбеляза победното попадение за „котиджърс" за 1:0 срещу бившия му клуб Тотнъм на „Уайт Харт Лейн".

 

Това беше трети пореден мач, в който 32-годишният българин се разписва. Бербатов вкара от воле за победата над Стоук с 1:0, а негов удар от бялата точка помогна за равенството на тима срещу Съндърланд.

 

Със спечелените 7 точки в тези мачове, Фулъм се укрепи на 10-о място в Премиършип и според мнозина това се дължи основно на гениалността на Бербатов.

 

Неговият съотборник Брайън Руис обаче реагира гневно на тези твърдения и беше категоричен че успехите са плод на усилията на целия тим, а не само на българския нападател.

 

„Хората говорят много за Бербатов. Той е добър играч, но целият състав се справя добре, играем солидно в защита, а това е нещо, което той не може да прави сам," каза 27-годишният костариканец.


„Страхотно е да играеш с него, но всичко опира до колектива. Показахме го срещу Тотнъм, когато се защитавахме отлично."

 

„Най-доброто качество на Бербатов не е да се защитава, така че всички играчи свършиха отлична работа и се възползваха от неговия талант."

 

Фулъм загуби само 2 от последните си 9 мача във Висшата лига и Руис е доволен, че отборът успя да обърне нещата, след като имаше само 1 победа в 12 срещи.

 

„Сега повече вярваме в себе си. Понякога не взимаме точките, които заслужаваме, но променихме начина си на мислене," завърши офанзивният халф на „котиджърс".