Тайсън Фюри се закани на Кобрата (ВИДЕО)

Един от евентуалните следващи опоненти на Кубрат Пулев Тайсън Фюри се закани, че ще победи българския боксьор, когато двамата излязат един срещу друг на ринга.


В следващия си мач Фюри ще се изправи срещу американеца Стив Кънингам, като по първоначален план, победителят от този мач трябва да се бие именно с Кубрат Пулев. Ако Кобрата постигне успех над Фюри или Кънингам, то той ще си спечели сигурен мач със световния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Нещо подобно трябваше да се случи и срещу Томаш Адамек, преди полякът да се откаже от двубоя.


Наскоро се заговори, че Тайсън Фюриможе да избяга от евентуален сблъсък с Пулев, имайки предвид изказванията му, че желае да се бие с американския ветеран Тони Томпсън.


Вчера обаче Фюри даде пресконференция пред медиите в Лондон, потвърждавайки, че има желание да се бие с българския шампион, ако премине успешно през Кънингам. Нещо повече - британецът дори се закани, че ще победи Владимир Кличко и ще го свали от върха в дивизията.


"Аз съм най-добрият боксьор в тежка категория за последните две години. Първо ще си свърша работата с Кънингам, а след това ще премахна и Пулев от пътя си. После идва ред на Кличко", отвори уста британецът.


"Искам мач с Владимир - където и да е, когато и да е. Няма значение, дали ще се бием в Германия, Белгия или Норвегия. Ще има само един победител и това съм аз. Братята Кличко винаги си уреждат лесни мачове, но аз ще върна тежката категория към най-славните й дни", добави Фюри.

 

Вчера ви информирахме, че готовност да се бие с Кубрат Пулев изрази и американецът Еди Чембърс, който през 2010 година загуби с нокаут от Владимир Кличко.

 

Самият Кубрат Пулев коментира качествата на Тайсън Фюри в свое интервю от началото на годината, като той не случайно посочи, че британецът разполага с наистина голяма уста.