Пиянска изцепка изважда звезда на Дания за мача с България

снимка: БТА

Звездата на националния отбор на Дания Никлас Бендтнер беше наказан сурово от местната футболна федерация, след като в неделя беше арестуван за шофиране в нетрезво състояние.

 

Решението на ръководителите в Дания е да забранят на нападателя на Ювентус да участва в мачове на националния отбор на „червения динамит" в продължение на 6 месеца - до септември 2013-та година.

 

Бендтнер използва социалната мрежа Twitter, за да поиска прошка и да изрази съжалението си пред феновете заради провинението си.

 

„Скъпи приятели, бях глобен за лек случай на каране в нетрезво състояние и съжалявам изключително много за всички фенове. Според мен е лошо да пиеш и да шофираш. Поемам цялата отговорност", написа Бендтнер.

 

Наказанието с 6 месеца означава, че нападателят ще пропусне 3 мача на националния отбор в квалификациите за Световното първенство през 2014-та година.

 

На 22-ри март е дербито от Група В, където е и България, между Чехия и Дания.

 

4 дни по-късно „червеният динамит" приема на своя стадион именно националния отбор на „лъвовете", като няма да може да разчита на услугите на Бендтнер.

 

Отстъпеният под наем от Арсенал на Ювентус нападател ще пропусне и домакинството на Армения на 11-ти юни.

 

Sporta.bg припомня, че именно Никлас Бендтнер донесе равенството на Дания 1:1 в мача с България на "Васил Левски".