ВИДЕО: Бербатов се разписа за равенство 2:2 срещу Съндърланд

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Фулъм не успя да победи при визитата си на Съндърланд в среща от 28-ия кръг на английската Висша лига. Двата отбора направиха зрелищно реми 2:2 като Димитър Бербатов вкара първия гол в мача от дузпа.

 

Българинът започна титуляр и отбеляза десетия си гол в първенството след отлично изпълнение от  бялата точка. Другият българин във Фулъм - Станислав Манолев изобщо не попадна в групата за мача.

 

Иначе Бербатов бе много активен за лондончани и няколко пъти застраши много сериозно вратата на домакините.  Всички опасности минаваха през българина, който нямаше шанс да се разпише втори път.

 

Фулъм откри с попадение на Бербатов от дузпа в 15-та минута, а Щефат Ритер отбеляза втория гол в 34-та минута. Само три по-късно съдията даде дузпа и за домакините като Гарднър бе точен, а с удар на Сесеньон Съндърланд стигна до точката в този мач.

 

С тази точка отборът на Фулъм заема 10-то място в класирането с актив от 33 точки, докато Съндърланд е с три точки по-малко и заема 14-та позиция.

 

Срещата започна с опасност за домакините още във втората минута. Джон О'Шей бе близо до гола след като стреля с глава след центриране от корнер.

 

В 13-та минута Бербатов с хубав пас намери Дежага в наказателното поле, който бе съборен от Гарднър. Димитър Бербатов застана зад топката и с много техничен удар откри резултата. Това бе десети гол за Бербатов с екипа на Фулъм от началото на сезона.

 

 

Домакините се опитаха бързо да върнат гола и натиснаха своя съперник. От друга страна лондончани само това очакваха и дебнеха на контра атаки. При една такава вратаря на Съндърланд Минолет успя да спаси удар на Дежага.

 

В 34-та минута обаче много бърза контра на Фулъм бе засечена от Щефан Ритер, който покачи на 2:0. Отговорът на домакините не закъсня и само три минути по-късно те изравниха от дузпа. Гарднър бе точен от бялата точка като преди това Сендерос фаулира в наказателното поле Греъм.

 

 

В последните минути на полувремето Съндърланд натисна в търсене на изравнителен гол. Шварцер се намеси добре на два пъти и опази вратата си. Втората част започна с натиск на домакините. Греъм имаше много добра възможност, но стреля слабо и вратаря спаси.

 

В следващата атака Бербатов бе много близо до гола, но не уцели вратата след силен изстрел от наказателното поле. След това Берба закъсня и не успя да засече центрирането на Рийзе.

 

 

В 68-та минута Руиз опита да намери Бербатов, но пусна топката по-силно и вратаря Минолет се справи. Последва много бърза контра атака за Съндърланд и топката попадна в Сесеньон на 18 метра пред наказателното поле и той с мощен удар не остави шансове на Шварцер.

 

В 76-та минута отново Бербатов показа много добра техника, но вратаря Минолет се справи. В последните минути Съндърланд опита финален натиск в търсене на трите точки, но не стигна до попадение.


Sunderland-Fulham 2-2 Highlights All Goalsby marcoxxx46