Брутално: Живко Миланов остана без няколко зъба след зверски шут в главата (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: digisport.ro

Българският бранител Живко Миланов бе изваден от игра по брутален начин по време на дербито от 20-ия кръг на румънското първенство между неговия Васлуй и шампиона ЧФР Клуж.

 

Срещата завърши без победител - 0:0, но по-лошото бе, че мачът бе много изнервен и то най-вече заради гостите от Клуж, които играха необяснимо грубо, особено през първото полувреме, когато заради тежки нарушения терена напуснаха двама техни футболисти.

 

При една наглед безобидна ситуация в средата на терена, Живко Миланов тръгна да отиграва с глава една топка, но португалският централен защитник и капитан на Клуж Рикардо Каду буквално отнесе главата му, влизайки му със засилка с коляно в 42-ата минута.

 

В резултат от престъпното деяние на капитана на Клуж, българинът падна в несвяст, като така и не можа да стане и веднага беше натоварен на носилка и откаран в болница.

 

Естествено португалецът получи директен червен картон, а малко по-късно, в самия край на първото полувреме, Клуж остана с 9 футболисти на терена, след като съотборникът му Диего Валенте също бе изгонен (за 2 жълти картона в разстояние на 6 минути - 38', 44'- б.а.).

 

По непотвърдена информация, два зъба на Живко Миланов са били избити на място, а след това в болницата се е установило, че още три трябва да бъдат премахнати, което налага да бъдат сложени импланти.

 

 

„29-годишен мъж с травма на лицето, бе докаран при нас в стабилно състояние, след като му е била оказана първа помощ. Той бе пренасочен за допълнителни изследвания," обяви официално Кармена Писеру от Окръжната болница във Васлуй.

 

Старши треньорът на Васлуй Виорел Жизо определи деянието на Каду като престъпно.

 

„Няма две мнение, това бе престъпление. Удари го умишлено. Искам да видя какво ще реши Дисциплинарната комисия, защото това не е първото подобно провинение на Каду," заяви Жизо пред DigiSport.

 

Все още не се знае колко сериозно е състоянието на бившия футболист на Левски и колко време ще отсъства от терените, като това трябва да стане ясно по-късно днес.

 

Ако тази статия ви се струва интересна, харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите

 

 

Румънските телевизии са успели да запечатат бруталното влизане на Кристиан Каду, като предупреждаваме, че видеото не е за хора със слаби сърца: