Майкъла: На "Армията" се прави нещо невиждано в България

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев заяви, че на стадион "Българска Армия" се инвестира сериозно и подобренията ще направят съоръжението едно от най-модерните в България през следващите 20-тина години.

 

Майкъла говори в предаването "Пред банята" по ТВ 7, където заяви още, че не вижда смисъл "армейците" да започват строеж на нов стадион по подобие на Левски.

 

"Закономерно ЦСКА не играе на стадиона си, защото никой собственик или изпълнителен директор на клуба до сега не е искал да направи нищо за стадиона. Никой не е натискал собствениците за нищо друго освен за трансфери, за които са давани големи пари, вместо този великолепен стадион в центъра на София да бъде приведен във вид. Така е, защото от комисионни се печели най-много.

 

В последните три месеца аз извадих всички необходими документи и вече ЦСКА има напълно редовен стадион. На него вече нищо не липсва. Козирката е направена перфектно, по всички изисквания. Всичко струва сериозни пари.

 

Не съм правил сравнения с "Олд Трафорд", просто казах, че ще се опитам да направя това, което видях там, за да има ЦСКА един стадион, с който може да се гордее. Това, което ще видите на "Армията" след 3-4 дни го няма никъде другаде в България. Категоричен съм, че няма стадион с подобно видеонаблюдение", сподели изпълнителният директор на ЦСКА.

 

"Пуснати са А и В сектор, сектор Г ще бъде направен целият наново, стига да имаме необходимите 100 хиляди евро. Говоря за качество, което няма да мръдне 20 години.

 

Не виждам смисъл да се прави нов стадион. Премиера в оставка беше прав - идавт 10 хиляди души на мач тук. Не ни е нужен по-голям стадион от 20 хиляди души", добави още той.

 

Георги Илиев определи възможните цени на билетите след края на цялостния ремонт на "Българска Армия". Той бе категоричен, че ЦСКА има най-големия бюджет в А група, но страда от това, че заради лошите договори с бивши кадри на клуба парите отиват в грешна посока, вместо да се инвестират в базата, както става в Левски.


"Билетите в сектор Г могат да струват по 4-5 лева, в А и В по 10, вип местата - 50 лева. Сезонната карта за ложата ще бъде на стойност 2500 лева. Когато имам 100 хиляди лева в излишък ще сменя и комунистическото табло. Вместо сега да давам 200 хиляди на Павел Дочев можеше да сменя таблото за половината пари.

 

Човек обаче трябва да има морал. В Левски също изгониха много легенди, но никой не ги осъди. Взимат по една заплата допълнително и се отказват от останалите задължения. А в ЦСКА всеки влиза с адвокати. Не е морнално да имаш две загуби и равен в Севлиео и да искаш 200 хиляди лева. Такива договори вече не подписваме.

 

ЦСКА има най-големия бюджет, но имаме много задължения, натрупани от биши колеги и ги плащаме.

 

Не мога да коментирам темата за Емо Костадинов. Собствениците си имат техни виждания и си преценяват. Футбола е хоби за много богати хора. Вадят по 4-5 милиона на година и си преценяват. Важно е обаче да изкараш нещо за клуба. В Левски са инвестирани над 15 милиона в базата, а тук - нито лев", подчерта Майкъла.

 

"След месец всички терени на ЦСКА ще бъдат пуснати. Проектите бяха спряни, тъй като бе обявено, че стадионът е паметник на културата. Документацията е огромна - по 16 папки за терен. Вече обаче имаме проектите", завърши той темата за базата на ЦСКА, като призна, че ще получи 50 хиляди лева комисионна за ремонтите.

 

Колкото до ситуацията със Спас Делев и неговите права, Георги Илиев сподели:

 

"Гарантираха ни, че с Делев няма проблеми. Аз не съм капацитет в това, но се оказа, че проблем има. За мен всичко ще е наред, когато той получи картотека."

 

Майкъла коментира и появилите се коментари, че ЦСКА е ощетен с програмата в шампионата, отричайки подобни твърдения.

 

„Не може да си недоволен от програма, когато си в клуб като ЦСКА. Програмата е еднаква за всички. Цял свят играе в цикъл сряда-събота", заключи изпълнителният директор на "армейците".