От лагера на Кличко признаха: Кобрата е заплаха

Щабът на световния шампион Владимир Кличко вече припознава Кубрат Пулев като реална заплаха за абсолютния хегемон в дивизията на най-тежките.


Доказателство за това са думите на Джеймс Али Башир, който е част от треньорския щаб на украинеца. Али Башир даде интервю пред медиите, заявявайки, че именно Кубрат Пулев и британецът Дейвид Прайс са двете най-големи заплахи за по-малкия от двамата братя Кличко.


"Има само двама боксьори, които са способни да създадат проблеми на Владимир в настоящия момент - Кубрат Пулев и Дейвид Прайс", цитиран бе Али Башир.


Изказването на Али Башир идва скоро, след като Кобрата отново говори за евентуален мач с Владимир Кличко, обещавайки да предложи истинско предизвикателство на украинския хегемон.


Преди това обаче българският шампион трябва да се справи с поляка Томаш Адамек, но там не всичко е ясно за момента. Заговори се, че плановете на Адамек са съвсем различни, като полякът планира да се бие с Джонатан Бенкс или Сет Мичел в Съединените щати.


Все още няма официална информация по въпроса, дали мачът между Кубрат Пулев и Томаш Адамек действително ще се състои. И ако да - къде. Смята се, че това ще се случи или в родината на Адамек - Полша, или в САЩ, където обичайно се бие полякът напоследък. Самият Кубрат вече заяви, че е готов да победи Томаш Адамек, където и да се състои сблъсъкът.


"Най-важното за мен е да бъда добре подготвен. Ако съм концентриран и увелен в силите си, няма да имам проблеми с Адамек където и да е мачът", убеден е носителят на европейската и интерконтиненталната титла.


Междувременно Джеймс Али Башир добави, че не намира друга от британските надежди в момента - Тайсън Фюри, за достоен съперник на Владимир Кличко. Поне според неговите думи, Фюри би отнесъл сигурен нокаут от Владимир.


"Тайсън Фюри? Нямам особено високо мнение за него. Той е голям и силен, но реално не притежава никакъв удар. Владимир би го нокаутирал", сподели един от треньорите на Кличко.


Джеймс Али Башир коментира и евентуалния двубой между Кубрат Пулев и Томаш Адамек, предричайки сигурен успех на българската Кобра.


"За мен Пулев определено е по-добрият боксьор. Ако не успее да го нокаутира, то със сигурност ще му нанесе тежки поражение. Но все пак мисля, че ще се стигне до нокаут", сподели Башир".