Михайлов отсече: БФС не помага на Лудогорец, нито пречи на ЦСКА

снимка: Булфото

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде обширно интервю за bTV по случай юбилея си и се върна назад във времето, когато беше част от най-звездния и успешен национален отбор на България.

 

Също така шефът на футбола у нас разкри за отношенията между институцията и водещите клубни отбори у нас - ЦСКА, Лудогорец, Левски и Литекс.

 

„БФС все помагал на някой отбор. Преди бях виновен за титлата на Левски заради „синия" Изпълком, а там бяха Стефан Орманджиев, Лечков и Костадинов.

 

После помагах на Ловеч, защото Гриша Ганчев е в Изпълкома, сега пък помагам на Лудогорец, незнайно по каква причина.

 

Никога не съм помагал на никого, но България е конспиративна държава. Президентът на БФС не може да помага на никого", категоричен бе Михайлов.

 

„С Батков и с Иво Тонев се чувам от време на време. С Наско се чуваме непрекъснато, защото той все още е част от Левски и винаги ще бъде, мястото му е там.

 

С ръководството на ЦСКА също съм в добри отношения и съм ги поканил на юбилея. БФС само е помагал на ЦСКА, никога не е пречил за лиценз или нещо друго. Най-малко Боби Михайлов е пречил на ЦСКА.

 

Аз не съм се карал с Христо Стоичков, той има някакви претенции, скандал няма, но очевидно някой иска да има. Аз го обичам, казвам го за трети път. Ние сме семейни приятели, децата ни се познават и рано или късно това ще се промени", добави Михайлов.

 

„Създал съм си врагове, защото спазвам правилата. Много е тежко да се управлява такава спортна организация, а тази е най-добра от всички. Има 600 мача на седмица, 120 души на щат, всеки ден по веригата има някакви проблеми, а аз също не съм безгрешен.

 

Всички клубове са на еднакви начала, не съм помагал на никого. Работя и съм отдаден на работата си, поддържаме 11 национални отбори, печелим всички проекти от УЕФА...", добави Михайлов.