Адамек бяга от мача с Кубрат Пулев?

снимка: МФВС

Томаш Адамек е готов да избяга от планирания мач между него и Кубрат Пулев, който трябва да излъчи един от следващите съперници на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, гръмна пресата в Полша.


През декември Адамек постигна победа над американеца Стив Кънингам, с което и си осигури елиминационен двубой срещу европейския шампион в дивизията Кубрат Пулев. Двубой, който трябва да гарантира на победителя мач за световната титла.


Кале Зауерланд, един от промоутърите на Кубрат Пулев, вече заяви, че очаква сблъсъкът между софиянеца и Томаш Адамек да се състои в края на месец май. Напълно противоположна информация обаче се появи в полската преса.


Един от местните журналисти - Матеуш Борек разкри, че лично Адамек му е споделил съвсем различни намерения. Според думите на Борек, полякът действително иска да се бие през април или май, но не срещу Кубрат Пулев. Смята се, че неговото желание е да се изправи срещу победителя от мача между двамата американци - Джонатан Бенкс и Сет Мичел. Любопитното е, че първият е настоящ треньор на Владимир Кличко.


"Разговарях с Томаш Адамек. Той планира да се бие през април или май в Ню Йорк, изправяйки се срещу победителя от мача между Бенкс и Мичел", написа Борек в една от социалните мрежи.


Съвсем ясни са и мотивите на Томаш Адамек за подобен ход. Евентуален мач в САЩ ще бъде излъчен в ефира на HBO, което и гарантира солиден финансов дивидент на поляка.

 

Освен това, евентуална победа може да гарантира на Адамек двубой срещу другия от украинските братя Кличко - Витали, ако той продължи да се боксира. Именно от Витали Кличко Томаш Адамек загуби с нокаут преди няколко години. Въпреки това, полякът е на мнение, че шансовете му срещу по-възрастния Витали са значително по-големи, отколкото срещу Владимир.


В случай, че Томаш Адамек се оттегли от двубоя с Кубрат Пулев, не е ясно какъв ще бъде следващият ход на българина. Със сигурност обаче той няма да се изправи срещу Владимир Кличко, имайки предвид новините, че украинецът ще се бие с пуерториканския ветеран Фрес Окуендо.