Кубрат Пулев: Мога да обещая страхотен мач с Кличко

снимка: Булфото

Европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев даде интервю пред радио предаването "On The Ropes" с водеща Джена Джей, като говори за предстоящия си двубой с Томаш Адамек и евентуален сблъсък със световния шампион Владимир Кличко.

 

Както е известно, Кубрат Пулев и Адамек трябва да излъчат един от следващите претенденти на Кличко, като сблъсъкът между тях ще се състои напролет.

 

Кобрата изрази увереност, че разполага с всичко нужно, за да надвие поляка, като говори и за шансовете си срещу големия хегемон в дивизията Владимир Кличко. "Мога да ви обещая страхотен мач срещу Кличко", заяви българинът в радио ефира.


"Очевидно преди Кличко ме очаква друг голям мач с Томаш Адамек, като няма как да го подценя. Той е наистина добър боксьор и представлява голяма заплаха. Нека видим какво ще се случи там, преди да мисля за Владимир Кличко", отговори Кобрата на въпрос относно евентуален двубой за световната титла в тежка категория.


"Все още не зная кога ще се състои мачът срещу Адамек, но ще бъда в страхотна форма. Не спирам да тренирам и да се готвя за него. Мисля, че вече се намирам в отлична форма, а когато дойде време за сблъсъка, ще бъда готов да си свърша работата", добави българският шампион.


Попитан относно впечатляващия си нокаут срещу непобедения гигант Александър Устинов, Кубрат Пулев довери: "Преди този мач Устинов нямаше загуба на ринга, като той бе и все още е наистина добър боксьор. За мен той представляваше труден опонент, но аз успях да направя всичко, което се изискваше от мен, за да го победя. Мисля, че направихме добър мач и съм щастлив от победата".


Водещата на предаването попита Кубрат Пулев, как той би описал своя собствен стил на боксиране. Европейският шампион в тежка категория заяви, че вижда себе си като "завършен боксьор, който има навика да атакува, но и не забравя защитата си". Пулев също така добави, че смята играта си с крака за наистина добра, като е доволен и от скоростта, с която разполага на ринга. Според Кубрат Пулев, той притежава и така важното "око" между въжетата, което допълва нужните компоненти за всеки добър боксьор. "Притежавам много сила и зная отлично какво да правя на ринга. Мисля, че имам всичко нужно", каза още Кобрата.

 


Попитан дали смята, че е можел да стане професионалист далеч по-рано, Пулев отговори: "Не мисля, че възрастта има чак такова значение. Аз съм на 31 години, но смятам, че това е най-доброто време в кариерата ми. Чувствам се силен и много зрял, като вече и мисля по-мъдро. Аматьорският бокс ми даде много опит и очаквам през тази година да стана дори по-добър. Сигурен съм, че това е правилната възраст за мен. Готов съм за големите мачове срещу големите съперници".


Макар и евентуален мач с Владимир Кличко все още да изглежда като момент от бъдещето, Кобрата бе попитан относно момента, когато той ще се изправи срещу украинския шампион. Отговаряйки на въпрос, какви според него биха били основните му оръжия срещу Владимир, Пулев заяви: "Не мисля, че става дума за едно-единствено нещо. Разполагам с множество добри компоненти, които мога да използвам срещу Кличко. Имам добър поглед, бързи крака и много сила. А когато всички тези компоненти се обединят в едно, това ме прави наистина силен опонент за него. Когато дойде моментът да се изправя срещу Владимир Кличко, ще го направя на максимума от моя потенциал. Поради това смятам, че ще създам на Кличко наистина големи проблеми. Представлявам сериозна заплаха за него, като той трябва да внимава с мен".


Попитан какво мисли за двамата световни шампион - Витали и Владимир Кличко, които в настоящия момент доминират изцяло при най-тежките, Кубрат Пулев заяви: "Очевидно и двамата са големи шампиони. Мисля, че на Витали не му остава още много, поради което и не мисля за него като бъдещ съперник. Моята голяма цел е Владимир Кличко, а когато всъщност дойде моментът за това, мога да ви обещая, че ви очаква един страхотен мач".

 


Двамата британци Тайсън Фюри и Дейвид Прайс са считани за едни от най-перспективните боксьори в тежка категория за настоящия момент, а по техен адрес европейският шампион довери: "Също като мен, Дейвид Прайс разполага с дълга кариера на аматьор. Той е силен и опитен боксьор, който считам, че може да постигне много. А колкото до Тайсън Фюри - той не е лош, но смятам, че говори повече, отколкото действа".


Следващият съперник на Кобрата Томаш Адамекспечели по крайно противоречив начин елиминационния двубой със Стив Кънингам, което породи много спорове сред фенове и анализатори. Според Кубрат Пулев обаче, полякът е бил по-добрият боксьор на ринга: "Мисля, че срещу Кънингам Томаш Адамек имаше предимство. Смятам, че той заслужи победата си", заяви софиянецът.


"Като цяло Томаш Адамек е по-дребен боксьор. Мисля, че той тежи към едва 100 килограма. Но очевидно той е много добър технически и умее да контраатакува. Аз обаче съм по-голям и много бърз, като смятам, че ще го победя", добави Кобрата.


Водещата на шоуто попита Кубрат, какво би казал той на Владимир, ако в същия този момент го срещне в коридорите. Българският шампион отговори: "Той знае, че аз съм възможно най-сериозният опонент за него. Той знае това. Бих му казал, че идвам за него. Бавно, но идвам".