Реал Мадрид и Барселона размениха по един удар в спектакъл на "Бернабеу" (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Големите играчи в испанския футбол Реал Мадрид и Барселона завършиха наравно 1:1 в първи 1/2-финал от турнира за Купата на Краля на "Сантяго Бернабеу". Двубоят в столицата предложи спиращо дъха зрелище, като двата гола в него спокойно можеха да бъдат четири, пет или шест. И двата тима обаче направиха много пропуски пред двамата вратари, което лиши публиката от повече попадения.

 

Сеск Фабрегас откри за Барселона през второто полувреме, но Рафаел Варан възстанови равенството десет минути преди края, засичайки с глава центриране на Месут Йозил.

 

Така Барселона изглежда в по-добра позиция преди реванша на "Камп Ноу" на 27 февруари, където Реал Мадрид ще търси възможно най-много попадения на чужд терен.


Новото попълнение от Севиля Диего Лопес застана на вратата на "лос меренгес", докато Антонио Адан бе оставен на пейката. Жозе Моуриньо не можеше да разчита на Пепе и Серхио Рамос, което наложи включването на Рафаел Варан и Рикардо Карвальо като двойка централни бранители. Алваро Арбелоа и Микаел Есиен стартираха на двата фланга. Шаби Алонсо и Сами Кедира оформиха партньорството си в средата на терена, докато Месут Йозил действаше зад тарана Карим Бензема. Кристиано Роналдо и Хосе Кайехон започнаха на фланговете.


По традиция Хосе Пинто стартира на вратата на Барселона, като треньорският тандем на "лос кулес" Тито Виланова/Жорди Роура заложи на най-добрите възможни полеви десет. Карлес Пуйол и Жерар Пике започнаха в отбрана, докато Жорди Алба и Дани Алвеш застанаха на фланговете. Серхио Бускетс взе обичайната си позиция на дефанзивен халф, докато Шави Ернандес и Сеск Фабрегас стартираха като двойка вътрешни полузащитници. Андрес Иниеста отново оперираше по-изнесен отляво, докато Педро Родригес действаше вдясно от Лионел Меси.


Тито Виланова отново не присъстваше на скамейката на "блаугранас", продължавайки да се грижи за лечението си от рак. Вместо него в ролята на старши-треньор отново влезе асистентът му Жорди Роура.


Още в началните минути Реал Мадрид стигна до първи отличен шанс за откриване на резултата. Жерар Пике повали Кристиано Роналдо с ужасно закъснял шпагат, което и позволи на португалеца да стреля от превъзходна позиция. "Седмицата" отправи параболичен удар, но със сетни усилия Хосе Пинто успя да парира. Постепенно гостите се съвзеха и започнаха да играят по-често с топката, преодолявайки началните трудни минути.

 

 


В 9' Пинто за малко не бе изненадан, след като опит за центриране на Есиен се превърна в изстрел. В 13' първи голям пропуск направиха гостите. Иниеста копна топката над отбраната на Реал, но Жорди Алба, макар и останал напълно сам, не успя да намери кълбото от въздуха. В 19' Бензема центрира опасно, но Роналдо остана под топката. В 21' и късметът помогна на домакините. Шави изпълни пряк-свободен удар пред Диего Лопес, но топката кацна върху напречната греда.


В 24' вратата на "кралския клуб" оцеля като по чудо, а страхотен гаф сътвори Карвальо. Португалецът върна лошо една топка към Диего Лопес, което позволи на Сеск Фабрегас да я открадне. "Четворката" върна към Шави, който стреля към опразнената врата, но в последния момент Варан се намеси и предотврати попадение. Три минути по-късно "белите" отговориха на предизвикателството, а малко раздели Бензема от попадение. Французинът бе изведен на чиста позиция и стреля, но пращайки топката във външната част на мрежата. Десетина минути по-късно Реал отново бе близо до първи гол, когато прострелно центриране на Кайехон за малко не бе засечено от Карим Бензема.

 


Домакините започнаха по-силно втората част, но отново Бензема пропусна. В 47' французинът се озова на добра позиция и стреля, но с левия крак прати топката над гредата. В 50' резултатът на "Бернабеу" бе открит, когато Сеск Фабрегас прониза дебютанта Диего Лопес. Каталунецът получи асистенция от Лионел Меси и останал очи в очи с Лопес, стреля покрай него за 0:1. В 56' Сеск отново бе изведен срещу вратаря, но Рафаел Варан блесна с феноменален шпагат.


В 58' Жозе Моуриньо извърши първа смяна, като неубедителният Хосе Кайехон отстъпи мястото си на Лука Модрич. Минута по-късно Кристиано Роналдо сякаш стори невъзможното. Португалецът бе оставен напълно сам в малкото наказателно поле, но от метър разстояние не успя да уцели вратата с глава. В 63' удар отправи и Дани Алвеш, но право в ръцете на Лопес. Секунди по-късно Жозе Моуриньо извърши и втора смяна, а Гонсало Игуаин замени Карим Бензема на върха на атаката.


В 66' Жерар Пике повтори показното на Рафаел Варан минути по-рано, обирайки овациите с превъзходен шпагат. Топката летеше право към крака на Кристиано Роналдо, преди испанският национал да се намеси с ключов ход. В 70' близо до гол бе и Барселона, но изстрелът с десния крак на Фабрегас не намери очертанията на вратата.

 


Двубоят продължи да тече на високо темпо, а атаките към двете врати следваха една след друга. В 71' невероятен пропуск направи Педро, който остана очи в очи с Диего Лопес. Крилото стреля буквално от малкото наказателно поле, но шокиращо не успя да уцели вратата. Минути по-късно националът напусна игра, а неговото място бе заето от Алексис Санчес.


Десет минути преди края "Сантяго Бернабеу" изригна в един глас, защото домакините възстановиха равенството. Асистент №1 на Реал Мадрид Месут Йозил центрира блестящо в пеналтерията на Барселона, където правещият отличен мач Рафаел Варан с глава засече топката за 1:1.

 

До края на срещата нови голове нямаше, като в 88' Диего Лопес спаси "белите" от поражение. Жорди Алба изкочи на позиция за голов удар и стреля, но Лопес с една ръка отрази силния изстрел на бранителя. В добавеното време Реал Мадрид затегна обръча с два изпълнени корнера, но отбраната на каталунците издържа.


szólj hozzá: Real Madrid vs Barcelona 1:1 MATCH HIGHLIGHTS