ВИДЕО и СНИМКИ: Фенове на Левски и ЦСКА се клаха в Борисовата градина

галерия:

снимка: Булфото

Тежък инцидент помрачи откриването на реновираната баскетболна зала на стадион "Българска армия" - "Румен Пейчев". Съоръжението ще бъде открито по-късно днес с мач между ветераните на ЦСКА и Левски.

 

Във връзка с двубоя в Борисовата градина се е получило струпване на "сини" и "червени" привърженици, а част от тях са участвали в сбиване, при което един от феновете е бил наръган с нож.


На мястото на инцидента веднага е пристигнала линейка и пострадалият е откаран в "Пирогов".


Малко по-късно от пресслужбата на МВР потвърдиха, че трима са пострадали, а осем от феновете са арестувани от органите на реда - шестима от Левски и двама от ЦСКА. Пострадалите са без опасност за живота.


Участниците в сбиването са били около 300, като са били снабдени с палки и бомбички. Боят е продължил само няколко минути, след което се намесват служителите на МВР.


При инцидента е пострадал и служител на СДВР, който е с фрактура на едната ръка. Продължават действията по издирване на всички, участвали в противообществената проява. Предстои да се уточнят щетите, нанесени от запалянковците по полицейските превозни средства.