СНИМКА: Вижте уникалния дизайн на "златните" бутонки на Меси

галерия:

снимка: БТА

След като Кристиано Роандло и Найк показаха новия модел бутонки на футболиста, целият свят очакваше с нетърпение да види какво ще представляват футболните обувки на Лео Меси, след като спечели 4-ата, рекордна Златна топка в своята кариера, а и в историята на футбола.

 

Вече ви показахме дизайна на бутоните на Роналдо, като от Найк изписаха рекордите, които той постигна през сезон 2011/12 - първа титла на Испания, 9 гола за Португалия, 14 участия с националната фланелка, голове срещу 19 отбора - първият играч, който вкарва на всеки различен отбор в Ла Лига, 27-годишен, 55 мача на клубно ниво, 60 гола на клубно ниво.

 

От Адидас обаче бързо-бързо контрираха и вече подготвиха новите бутонки на Меси, с които той ще дебютира срещу Малага за първенство през уикенда, след като аржентинецът не взе участие в мача на своя тим срещу Кордоба.

 

Самият дизайн на новите му обувки е доста семпъл - от немския концерн са решили просто да изпишат годините, в които Ла Пулга е грабнал Златната топка. Всички 4, които го затвърдиха факта, че е най-великият футболист, играл по футболните терени на света и Европа.

 

Всяка една от годините - 2009, 2010, 2011, 2012, е поставена в слънцето, което е поставено в средата на флага на Аржентина - Sun of May. Моделът е Адидас F50, като има два цвята - черен и златен.

 

Към дизайнът е прибавено и логото на супергерой на Меси, като то се вижда ясно на всяка една от обувките му. Избраният цвят отново е златният.

 

Голямата разлика между бутонките на Меси и Роналдо се крие във факта, че Найк ще пуснат в продажба уникалния модел на CR7, докато от Адидас решиха тези на аржентинеца да бъдат уникални и да останат само за него.