В Партизан се вайкат: Няма как да задържим Иван Иванов

снимка: Guliver/Getty Images

Сръбският шампион Партизан вероятно ще трябва да продаде българския национал Иван Иванов, въпреки че в щаба на „гробарите" са силно привързани към защитника и го считат за един от най-добрите си играчи.

 

Иван Иванов е неизменен титуляр в схемата на треньора Владимир Вермезович и в 26 мача има 6 гола за тима.

 

Именно с попадение на бившия бранител на ЦСКА Партизан победи Трьомсо с 1:0 и спечели промоция за Лига Европа, което не остана без сериозен отзвук в западната ни съседка.

 

Старши треньорът Вермезович с тъга в гласа си призна наскоро в пресконференция, че няма как да задържи Иван Иванов, въпреки че високо цени качествата му.

 

„Иван е нашият най-добър играч. Той е и най-добрият чужденец в първенството. За съжаление при добра оферта за него няма как да го задържим и той ще си тръгне", коментира Вермезович пред сръбски медиите.

 

Интерес към Иван Иванов има от страна на Киево, който се утвърди в италианската Серия А през последните години.

 

Любопитен факт е, че в по-малкия отбор от Верона се подвизава Валери Божинов, така че в този град скоро можем да гледаме двама национали.

 

Иван Иванов може и да се завърне в руското първенство, след като там е познат на шефовете, защото изкара известно време в Алания (Владикавказ).

 

"Срещнахме се с директора Тумбакович. В следващите няколко дни ще стане ясно къде Иван Иванов ще продължи кариерата си. Не искам да изпреварвам събитията", коментира агента на защитника Емил Данчев.

 

Емил Данчев разгневи италианския президент на Фиорентина Андреа Дела Вале и изпълнителния директор на Ювентус Джузепе Марота, но явно това няма да му попречи да прави бизнес на Апенините.