Без Владо Николов в щаба на националния отбор

снимка: SPORTA.BG

Знаменитият български диагонал Владимир Николов няма да се включва в треньорския щаб на националния отбор, оглавяван от Камило Плачи.

 

Владо, който се отказа от участие в представителния ни тим след края на Олимпийските игри в Лондон, не може да стане помощник на италианеца, но може да влезе в спортно-техническото ръководство.

 

Самият Камило Плачи разкри, че състезателят на Галатасарай няма как да седне до него на треньорската скамейка.

 

Селекционерът на "лъвовете" даде това пояснение по повод собственото си изказване преди десетина дни, че обмисля вариант да намери някакъв пост на Владо.

 

„Уважавам решението на Владимир Николов, който след Олимпиадата каза, че спира с участието си в националния отбор. Колкото до възможността той да е част от щаба ми - не!

 

Това няма как да стане. Той може да работи като организатор към националния отбор, но не и да попадне в щаба ми", коментира Плачи, който беше помощник на Найден Найденов по време на Лондон 2012, но след това пое диригентската палка официално.

 

„Като селекционер на националния отбор искам и Андрей Жеков, и Матей Казийски да играят в тима, воден от мен. Когато трябва да ги извикам, ще видим в какво състояние са", добави Плачи.

 

„Като селекционер на България се радвам, че ще можем да играем срещу много силни съперници в Световната лига.

 

Когато играеш срещу силни отбори, винаги израстваш. Ако успеем да се класираме за финалите на Световната лига през 2013 година ще бъда много доволен.

 

Със сигурност обаче ще използвам мачовете от този турнир за подготовка на отбора ни за Европейското първенство", завърши италианският специалист.

 

Камило Плачи изгледа на живо гейм и половина от мача на ЦСКА срещу чешкия Дукла в 1/16 финалите на турнира за Купата на претендентите.

 

След края му той също така заяви, че има положително мнение за част от играчите на "армейците" и със сигурност ще вземе някои от състезателите в Суперлигата в националния отбор.