Плачи обеща да вземе играчи от БГ първенството в националния

снимка: Булфото

Националният селекционер на България Камило Плачи обеща да повика в разширения състав на представителния ни тим догодина няколко състезатели от родната Суперлига.

 

Италианският специалист изгледа на живо загубата на ЦСКА Волей с 0:3 от чешкия Дукла в 1/16 финалите в турнира за Купата на претендентите (Чалъндж къп).

 

Не за първи път Плачи наблюдава на живо изявите на българските отбори в евротурнирите, след като беше на трибуните и по време на двубоя Левски - Тампере преди почти 2 месеца.

 

След края на срещата ЦСКА - Дукла италианският тактик заяви, че е харесал изявите на някои от младите волейболисти на „армейците".

 

„В ЦСКА има много интересни млади състезатели", коментира Плачи. „Следя както техните изяви, така и на всички останали играчи в първенството на България.

 

Не искам да казвам все още кои от тях са ми харесали. Като му дойде времето да обяви разширения състав на националния отбор ще видите кои са", заяви Плачи.

 

Който и да заслужи доверието на селекционера, ще има тежката задача да защитава честта на България в новия формат на Световната лига догодина.

 

Sporta.bg припомня, че „лъвовете" попаднаха в кошмарна компания в Група А на най-комерсиалния волейболен турнир.