Караджич се извини за инцидентитe с Англия, но не и за расистките обиди

Президентът на Футболния съюз на Сърбия Томислав Караджич се извини заради инцидентите в края на срещата между младежките национални отбори на неговата страна и Англия в плейоф за място на Европейското първенство през 2013-а година в Израел.

 

Той обаче и дума не обели за расистките обиди, които е трябвало да изтърпят чернокожите английски футболисти от публиката в Крушевац.

 

„Искам да се извиня на феновете и на делегацията на Англия за поведението на нашите футболисти в края на срещата. Когато говоря за инцидент, имам предвид размяната на удари между състезатели от двата отбора, казва Караджич в официално изявление, публикувано на уебсайта на федерацията.

 

Както е известно, сърбите отстъпиха с 0:1 на Англия и в двата мача, като у дома инкасираха попадението в добавеното време.

 

„Извинявам се от името на нашата асоциация като домакин на срещата, но не и защото мисля, че вината е само у нас“, се казва още в изявлението на Караджич.

 

Чернокожият защитник на Англия Роуз обясни, че е бил жертва на расистките атаки, а накрая на срещата той се сби със сръбския капитан Слободан Медойевич.

 

Днес се състоя среща в Белград по повод тези инциденти, както и по повод представянето на националния отбор. Караджич обаче изрази пълната си подкрепа за националния селекционер Синиша Михайлович въпреки поражението с 0:1 от несъстоятелния отбор на Македония.

 

Тази загуба съкрати до минимум шансовете на сърбите да заемат едно от първите две места в своята квалификационна група по пътя към Мондиал 2014.