Тренто разгроми Зенит по пътя към финала

галерия:

снимка: fivb.org

Световният клубен шампион Тренто разби на пух и прах тима на Зенит (Казан) в полуфинална среща от световното клубно първенство в Доха (Катар).

 

Възпитаниците на Радо Стойчев спечелиха с разгромното 3:0 (25:14, 25:20, 25:14) гейма  в първия полуфинал в зала "Аспайър Лейдис". Както се вижда от резултата в два от геймовете руснаците стигнаха само до 14 точки, като това говори много показателно за класата на италианския тим.

 

Двата тима се познават много добре след като си размениха по една победа в полуфиналите на най-силните турнири. Преди година в полуфинала на световното клубно първенство Тренто се наложи с 3:1 гейма, но после в полуфиналите на Шампионската лига руския шампион си бе взел поука и спечели първи мач срещу италианския тим.

 

Иначе в срещата този следобед Матей Казийски реализира 11 точки за успеха на Тренто. Радо Стойчев този път остави резерва Николай Учиков, който не се появи в игра. Чешкият диагонал Ян Щокър бе най-резултатен в мача реализирайки 19 точки. Кубинецът Османи Хуанторена добави още 17 точки за успеха.

 

В състава на Зенит изглежда бяха подценили този двубой и бяха тотално обезличени. Треньорът на Зенит и руския национален отбор Владимир Алекно нямаше какво да направи в тази среща. Звездите на Зенит също се представиха под очакваното. Максим Михайлов записа само 11 точки. Американският волейболист Матю Андерсън добави само 3 точки, а Юрий Бережко се отчете с 6 пункта.

 

Така Тренто се класира за финала на световното клубно първенство, където ще защитава титлата си. За отбора на Радо Стойчев това е четвърти пореден финал в клубното първенство след трите спечелени титли. На финала италианците ще излязат срещу победителя от двубоя между  полския СКРА (Белхатов) и бразилския Сада (Крузейро).