ВИДЕО: Сръбски фенове обиждат и налитат на англичаните

Сръбската футболна федерация е изправена пред сериозен проблем заради расистките обиди към англичаните. Ново видео, което се появи тази сутрин показва как голяма част от феновете крещят маймунски звуци. Това в допълнение с факта, че сръбски запалянковци се опитаха да нахлуят на терена и да се разправят с англичаните, прави ситуацията много тежка за сърбите.

 

Младежките отбори на двете страни се срещнаха в бараж за Евро 2013 като Сърбия имаше аванс от един гол в първия двубой на Острова. Самият двубой бе доста оспорван като в последните минути сърбите се хвърлиха в атаки и дори сътвориха добри възможности вкрая. Това обаче позволи на Конър Уикъм да отбележи гол при една контра в последната минута и да реши всичко в полза на Англия.

 

Това предизвика недоволството на феновете в Крушевац и някои от тях нахлуха на терена и предизвикаха сбиване. Дори някои футболисти на Сърбия започнаха да защитават англичаните от нападките на феновете. В това време нервите на чернокожия Дани Роус от Тотнъм не издържаха и той получи червен картон. Това още повече озвери публиката на стадиона.

 

Съдията бързо даде край на мача, но футболистите трябваше да стигнат до тунела. Тогава феновете започнаха да скандират маймунски звуци, а някой дори се сбиха в тунела. Естествено чуваха се и цветущи ругатни, на които сърбите нямат равни.

 

Сериозно наказание обаче очаква сръбската федерация. Англичаните с право са много потресени от случая и те отдавна се борят с расизма. Дори България бе наказана с глоба именно заради скандирания на мача с Англия .

 

 


SER 0-1 ENG (U21)by Ricardo109x