След Бербатов Guardian се изсмя и на Георги Иванов

снимка: Булфото

Авторитетният британски вестник Guardian обърна внимание на българската А група в седмичната си обзорна рубрика „Речено сторено".

 

За съжаление нищо хубаво не е привлякло погледите на медията, а напротив - тя осмива 24-часовия престой на Георги Иванов начело на Локомотив (Пловдив) и определи легендата на Левски и „смърфовете" за „най-добрия дебютант" като треньор.

 

Не за първи път въпросното издание се гаври с България - през април тази година още докато Бербатов беше в Манчестър Юнайтед Guardian публикува серия от колажи на нападателя, определяйки го за „златната пейка", след като само преди 1 година е бил „златна обувка" на Премиършип.

 

Всички помнят как свърши скоростната смяна на наставника Емил Велев с Гонзо и след това незабавното назначаване на друг „черно-бял" любимец на феновете - Стефан Генов. Ето какво написа Guadian по въпроса:

 

„Президентът на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки представи Георги Иванов като нов треньор, с което искаше да прекрати едномесечните конфликти в тима.

 

„Много съм щастлив и се надявам той да изкара тук много години", бяха думите на собственика.

 

„Израстнал съм тук, обичам този отбор, той е част от мен. Не се притеснявам какво казват хората за състоянието, в което се намира отбора. Ще покажем характер", заяви Иванов.

 

Само 2 дни по-късно вече Гонзо смени плочата: „Това място е в пълна бъркотия", след което напусна."

 

Така Guardian анонсира случилото се на „Лаута", с което за пореден път индикира, че все пак България не е треторазредна футболна държава, защото привлича вниманието на големите и дори успява да ги впечатли.