Ривалдо: Неймар трябва да напусне Бразилия в посока Европа

Бившата звезда на Барселона и една от най-емблематичните фигури в бразилския национален отбор - Ривалдо - посъветва сънародника си Неймар да зареже час по-скоро местното първенство и да премине в някой европейски гранд.

 

Според Ривалдо само така асът на Сантос би бил достатъчно опитен и подготвен за началото на Световното първенство в Бразилия през 2014-та година.

 

Реал Мадрид, Барселона, Челси, Манчестър Юнайтед и дори Ювентус през последните месеци са свързвани с 20-годишния нападател. Според най-широко тиражираните информации обаче неговият избор ще се сведе до някой от испанските грандове.

 

„На всички се отразява добре промяната от време на време", каза Ривалдо по адрес на Неймар. „Неймар трябва да напусне Бразилия и сегашното си обкръжение, защото само в Европа може да натрупа нужния опит.

 

Вече от доста време говорим по тази тема и същия съвет може да бъде даден на Гансо и Лукас. Те ще участват на Мондиала и съответно трябва да се преместят също.

 

Трябва ти много опит на високо ниво, за да спечелиш Световното първенство. Опитът се трупа като играеш срещу най-добрите, съответно в Европа. Всички млади надежди на Бразилия трябва да отидат там, за да се развият възможно най-бързо", коментира накрая Ривалдо.