Славия срещу Казийски, компромати, истина или нещо друго?

снимка: SPORTA.BG

В медийното пространство бе изненеса информация, че Българска федерация волейбол отмъщава на Матей Казийски, за отказа му да играе в националния отбор на България, чрез лишаването му от статута на свободен играч и връщането на правата му във ВК Славия (София).

 

С приложен документ от този УС, който се е състоял преди осем месеца (10. 02 2012 година) и е подписан от почти всички членове на Съвета, се твърди, че по този начин Славия вече може да иска 35% от възнагражденията на Матей Казийски за пет години назад, а и за в бъдеще...

 

Проверка на BGvolleyball.com показва, че такъв протокол наистина съществува и подписите на членовете на УС са реални, което бе потвърдено и от част от самите подписали. Но от друга страна ръководството на Славия отрече да е искало връщането на правата на Матей в клуба, като се твърди, че с този документ си търси правата в съда. Подписката е внесена в УС от адвоката на Белия клуб, във връзка с делото, което ВК Славия е завел срещу Матей Казийски, протакащо се вече четвърта година, с искане единствено на неустойка в размер на 30 000 лева, след прекратяването му на договора.

 

Ето коментарът на шефа на Славия Иван Сеферинов по случая за BGvolleyball.com:

 

„Никой не иска връщането на правата на Матей Казийски в Славия! Това да не се е случило сега? Това е стара работа, но се изнася точно във времето преди Общото събрание. Протоколът е жалба от нашия адвокат до Управителния съвет на федерацията, във връзка с делото и неустойката която си гоним. И всеки от членовоте на УС каза „да", търсете си правата. Никой не е поставя въпроса с правата на Матей, не сме претендирали за собственост на Славия. Казийски си е свободен състезател. Преди една седмица той игра мач за Суперкупата на Италия. Това значи, че той си е с редовен трансфер, федерацията му е дала разрешение за чужбина и т.н. Никъде не претендираме и за пари от минали трансфери. Никакви 35% процента не искаме, нито притежаваме правата на Матей. Този подписан протокол е единствено за съдебното дело, което водим и не се знае кога ще приключи. Единствено адвокатът ни се занимава с това."