Медиите в Англия засипаха с похвали играта на Бербатов

снимка: fulhamfc.com

Английските медии не скриха похвалите си за изявите на българина Димитър Бербатов с фланелката на Фулъм. Вчера лондонския тим победи с 2:1 като гост на Уигън, Бербатов записа асистенция за първия гол и помогна много на своите футболисти.

 

Заглавието в Mirror гласи: „Уигън 1:2 Фулъм - Бербатов отново дърпаше всички струни". В материала се отбелязва голямата роля на българина в развитието на атаките на Фулъм. „Бербатов игра толкова добре, че изглеждаше като футболист на Манчестър Юнайтед. Българинът е намерил отново своята увереност след депресията на пейката в Юнайтед, за да бъде обичан още веднъж в Лондон.

 

„Сега решението на сър Алекс да позволи на нападателя да си тръгне за 5 милиона паунда изглежда много глупаво. Това обаче доказва правилното решение на Мартин Йол, с което Фулъм започва да мечтае на 4-то място. Головете за Фулъм отбелязаха Родайега и Дъф, но Бербатов дърпаше всички струни," коментира Mirro.


Авторитетното издание Guardian пък сравни Бербатов с произведенията на романтичен поет от 19 век. Daily Mail също отдава заслуженото на българина, който е бил като истински вдъхновител за всички футболисти на Фулъм. Daily Mirror пък оприличава Бербатов с кукловод, който дърпа конците на отбора и задава ритъма.

 

Като цяло медиите в Англия отбелязват именно вдъхновената игра на Бербатов като основна заслуга за добрите изяви на целия отбор Фулъм.

 

Следващият двубой на Фулъм е срещу тима на Манчестър Сити на "Крейвън Котидж" следващия уикенд.